VEREMA

L’HARMONIA ENTRE DOS CICLES

Les feines i cures brindades durant l’any a les vinyes culminen amb la verema, harmonia entre 2 cicles, el vegetatiu i el d’elaboració. Es tracta d’un moment clau durant el qual es prenen decisions determinants ja que recollim l’esforç de l’any. Cal emfatitzar que cada una de les tasques durant el cicle del cep és vital, ja que només a través de la feina conscienciosa al camp aconseguirem els millors fruits.

VEREMA MANUAL

La recol·lecció manual suposa un tractament més curós del fruit. Els raïms són recollits del cep tallant-los manualment un a un de manera que arriben sencers al celler. Ja des de la vinya es fa una primera selecció del fruit.

Utilitzem caixes petites de 25kg amb l’objectiu de no trencar ni esprémer els raïms abans de la seva arribada al celler.

És molt important el moment òptim de recollida en relació amb el punt de maduresa en funció del varietal i del vi a elaborar. La planificació en la recepció de raïm al celler és vital, pel que hem de comptar amb el personal especialitzat.

TAULA DE SELECCIÓ

Es tracta d’un aspecte important en el procés d’elaboració quan el compromís és aconseguir vins de qualitat. A la taula de selecció es reparteix el raïm al llarg d’una cinta contínua, on un equip de fins a sis persones fa un nou control de qualitat assegurant-se de retirar possibles pedres, tiges, fulles, grans de raïm verds i algun insecte com tisoretes, abelles, marietes, etc., que puguin venir del camp. L’objectiu és evitar possibles sabors herbacis al vi.

ENTRADA PER GRAVETAT

Per rebre el raïm al celler ens recolzem en una llei natural primigènia: la gravetat. D’aquesta forma evitem agressions en els processos. Com a conseqüència, no hi ha pèrdues organolèptiques en el raïm i millorem així la qualitat dels mostos. A més a més es tracta d’instal·lacions no contaminants i respectuoses amb el medi ambient.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
I Accept

Premsem raïms sencers a molt baixa extracció i separem el most en fraccions.

A la verema 2014 vàrem ser pioners a Espanya amb l’adquisició d’una premsa Coquard. Aquesta permet el premsat de raïm sencer i la conseqüent classificació de mosts, processos innovadors en el món dels escumosos del nostre país. Tenim en compte la varietat, la maduresa i el punt d’eclosió del raïm (elasticitat de la pell). 

PREMSAT DE RAÏM SENCER

El premsat del raïm sencer evita oxidacions i contaminacions prematures del most. Obtenim mosts nets sense necessitat de cap tècnica de filtració ni desfangat i mantenim intacte el “cor” del premsat a través del filtrat natural. Per tant, si no tenim oxidació ni contaminació del most, utilitzem menys sulfits i cap antioxidant.

ELABORACIÓ

El treball al celler i la cava és artesanal i està reconegut amb la certificació biodinàmica Demeter.

elaboracio_28

> Descobreix el procés de vinificació