ENOTECA GRAMONA BRUT

Gran Reserva 2002

Paratge Qualificat Font de Jui

ENOTECA GRAMONA BRUT

Gran Reserva 2002

Paratge Qualificat Font de Jui

STAR

Vol. 12,5% Varietats: 75% Xarel·lo, 25% Macabeu
Descarrega la fitxa   icon_ficha Descobreix els nostres estoigs   icon_ficha

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat.No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos

A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem el nostre propi compost animal i vegetal i els preparats de la nostra pròpia granja.

ELABORACIÓ

Ens responsabilitzem de cada pas de l’elaboració dels nostres vins, des del camp fins l’ampolla. Collim el raïm manualment, utilitzem taula de selecció, entrem el raïm per gravetat i el premsem sencer.

Criança en rima de 168 mesos, que representa la màxima expressió de la criança en rima.

Procés 100% artesanal. Durant el temps de repòs en el silenci de la cava emprem tap de suro que possibilita les més llargues criances. Utilitzem pupitres. El remogut i el degorge s’efectuen manualment.

Brut, homenatge al vi escumós com a millor element per a donar plaer i exaltar els sentits. Ho fem recolzant-nos en l’exclusiu licor d’expedició que Gramona elabora sobre la base dels vins procedents de la nostra solera centenària. Dosage moderat de 7 grams per litre.

 

LOGO_CORK-AGED-WITH-cercle-300x300 Utilitzem tap de suro durant la criança per a tots els nostres caves de més de 5 anys i també per a la gamma d’Argents. Els processos de rima, remogut, pupitre, degollament, etiquetat i encel·lofanat són manuals.

PARATGE FONT DE JUI

El Paratge Font de Jui consta d’unes 22,5 has. De les quals, 15 de Xarel·lo i 7,5 de Macabeu s’estenen  entre el Riu Anoia (La Plana, a 100mts sobre el nivell del mar) fins el turó de Mas Escorpí (a 350 mts sobre el nivell del mar), que domina el poble de Sant Sadurní, i les seves pendents d’orientació sud. Amb un sòl de composició argilós-calcari, amb plaques de sorra al costat del riu i amb profusió de roca a la zona més alta i seca. Gramona treballa el Paratge, como totes les seves terres, amb filosofia ecològica i biodinàmica.

És un Paratge de concepte bordelès, el concepte “Chateau”, que agrupa parcel·les de més d’una varietat, considerades indispensables per a la identitat del vi, als voltants del celler Celler Batlle, que se situa enmig d’aquest territori delimitat.

SENSACIONS

star

VISTA

Daurat de ribets amb color or intens.

NAS

Denota gran expressivitat i profunditat. Fruita madura: nespres, figues seques, poma al forn. Pell de taronja, orellanes. Notes de mel. Apunts florals. Sotabosc: fullaraca, xampinyó. Caràcter de la criança: pa torrat, avellanes, torró, massapà, cafè.

BOCA

Entrada amable de gran amplitud. Intens al seu pas, amb cos opulent i seductor. Carbònic de textura vellutada. Una nota lleugerament amarga es fon amb la poderosa acidesa d’un vi infinit.

HARMONIES

Aquest cava farà gaudir les delícies dels grans àpats. Ideal per acompanyar tot un menú degustació. Encara que, sens dubte, la bona companyia i els grans moments són la seva millor harmonia.