La feina a la vinya és dura, requereix observació i paciència. Les vinyes passen per tot tipus d’inclemències. Les quadrilles de veremadors coneixen el rigor de les hores més dures de sol. Una vegada al celler la nostra responsabilitat és preservar tota la bellesa dels fruits; la primera decisió directa de l’home és el premsat.

Al arribar al Celler Batlle, cada entrada de raïm, que ha estat collit manualment, es pesa i es registra assenyalant els detalls de la varietat, la parcel·la de la qual prové i el seu destí en forma de vi.

Cada lot es premsa per separat. Premsem raïms sencers* a molt baixa extracció i separem el most en fraccions. En el seu dia vam ser pioners al país adquirint una premsa Coquard, inspirada en les tradicions champenoise que contemplen els principis de les premses verticals, però adequant-les a la tecnologia dels segle XXI.

Per als nostres vins utilitzem exclusivament tête et coeur de cuvée que representen la part més noble que es pot extraure del fruit. Si pressionéssim cada gra entre els nostres dits: “el cap” representa la millor acidesa i “el cor” és el suc pur de la polpa, ric en sucres; produeix vins de gran delicadesa, aromes subtils, paladar refrescant i un bon potencial d’envelliment.

Només a través de l’experiència acumulada és possible entendre un most anomenat a ser vi de llarga criança. Tecnologia, procediments, coneixements i, sobretot, molta intuïció són necessaris per entendre el potencial d’un most embrionari, que serà vi, posteriorment vigorós cava i finalment es convertirà, després de 10 pacients anys, en un gran vi escumós de llarga criança.

Avui celebrem la primera collita, un cupatge 90% xarel·lo i 10% macabeu, de Celler Batlle i d’Enoteca, procedents de raïms biodinàmics, també vinificats com a vins biodinàmics. El temps ens donarà els resultats.

 


*El premsat de raïm sencer evita oxidacions i contaminacions prematures del most. Obtenim mostos nets sense necessitat de cap tècnica de filtració ni desfangat i mantenim intacte el most a través del filtrat natural. Per consegüent, podem reduir els sulfits fins al 50%.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
I Accept