Guía Peñín


Enoteca Brut Nature, Millor Escumós de la Guia amb 99 punts.
Enoteca Brut Nature, Millor Escumós de la Guia amb 99 punts, i un dels 12 millors vins. Celler Batlle i III Lustros també han obtingut un elevat reconeixement, amb 98 i 95 punts.
Celler Batlle i Enoteca, encapçalen el podi dels vins escumosos. Els acompanya III Lustros amb 97 punts.
Enoteca està classificada com a Millor Vi, l’únic Escumós al Podi amb 99 punts. Celler Batlle, III Lustros i Magnum de 1999 l’acompanyen en el Podi.
“Ho han tornat a fer: Celler Batlle és, ras i simple, el resultat reeixit d’una visió pionera i innovadora de la producció de vi escumós”. Aquest escumós de referència se situa entre els sis millors vins d’Espanya amb 99 punts.
Gramona consolida el seu lideratge a la categoria d’escumosos amb sis referències al podi.
Enoteca reafirma de nou el posicionament dels escumosos assolint l’Olimp de la Guia Peñin. Enoteca 1997 i 2002, escollides com Millor Escumós de la guia amb 98 punts, esdevenint la puntuació més alta concebuda en aquesta edició.
Enoteca s’alça amb el títol de Millor Escumós i Millor Vi de la guia, el que va ser considerat per la mateixa com[ «…] un fet històric de gran transcendència, per obrir un nou camí en el desenvolupament d’una denominació d’origen que lluita per donar suport a les elaboracions més sofisticades […]», ja que per primer cop en la història del vi espanyol o més enllà, un escumós és escollit com el millor vi d’una Guia.

Guía de Vinos Gourmets


En rigorós tast a cegues, aquest heterogeni grup d’experts considera a Gramona, durant 18 anys, el Millor Vi Escumós.

Enoteca Gramona Brut Nature s’inclou a la Liga del ‘99, que agrupa els vins que han obtingut 99 punts.
Celler Batlle, amb 97 punts, es posiciona entre els millors d’Espanya, juntament amb altres escumosos de la família.
Enoteca Gramona, amb 98 punts, el Millor Vi Escumós de la Guía, ex aequo.
98 punts a Celler Batlle, nomenant-lo Millor Vi Escumós de la guia ex aequo. Tots els vins presentats per Gramona s’inclouen en el selecte grup de Millors Vins d’Espanya
Enoteca és el primer escumós d’entrar a la Lliga dels 99, en obtenir la màxima puntuació de la guia (posició que ja havia aconseguit l’anyada 2001) i es posiciona entre els vins millor puntuats en la història de la guia.

Decanter


Decanter, en fer la seva presentació a Nova York, escull Celler Batlle com a icona del vi espanyol. Per a Julie Sheppard, editora responsable dels vins espanyols, Celler Batlle i Gramona són el seu escumos i el seu productor preferits i que els seus vins de molt llarga criança marquen un referent a la categoria.
Medalla d’Or per a Imperial, sent l’escumós millor valorat del país.
Medalla de Platí per a III Lustros, sent l’escumós millor valorat del país.
Decanter Most Exciting Wines: Gramona III Lustros ocupa un lloc en aquesta prestigiosa llista.
Celler Batlle encapçala la llista dels «24 vins espanyols essencials per a emmagatzemar al seu celler». Sarah Jane Evans, MW i Pedro Ballesteros, MW.
A l’article «Premium Cava», Rebecca Gibb inclou al seu top 10 a Celler Batlle, III Lustros i Imperial.

The Champagne & Sparkling Wine World Championships


Competició internacional de vins escumosos liderada per Tom Stevenson i Essi Avellan MW.

Gramona Imperial 2017 màgnum és considerat Millor Escumós Biodinàmic del Món, Millor Escumós d’Espanya i Millor Corpinnat.
Cataloga a Imperial com a “Best in Show”.
Imperial obté el guardó al Millor Vi Escumós d’Espanya i Millor Corpinnat.
Celler Batlle és reconegut com a Millor Vi Escumós d’Espanya i Millor Corpinnat, i el descriuen com “(…) de lluny, un vi fi i elegant considerat un dels millors vins escumosos del món”.

Falstaff


La publicació de vi més influent del centre d’Europa.

Celler Batlle obté 95 punts i és considerat Millor Escumós ex aequo.
Gramona lidera la categoria de vins escumosos en tast a cegues. Celler Batlle obté 95 punts i se situa com a Millor Vi Escumós del País.
Celler Batlle millor escumós amb 96 punts. III Lustros i Imperial l’acompanyen al podi.

disseny_RECONOCIMIENTOS

AEPEV


Celler BatlleMillor Vi d’Espanya.
Celler Batlle, Millor Vi d’Espanya.
III Lustros, Millor Vi Escumós.
III Lustros, Millor Vi Escumós i Licor de Marc de Gramona Millor Vi Escumós.
Imperial, Millor Vi Escumós.
III Lustros Millor Vi Escumós i Licor de Marc de Gramona Millor Vi Escumós.
III Lustros Millor Vi Escumós i Licor de Marc de Gramona Millor Vi Escumós.
III Lustros Millor Vi Escumós.

Premis Vinari


Medalla Vinari d’Or per Rosé i La Cuvee. Medalla Vinari d’Or per Gramona Innoble i Gramona Imperial en la categoria Escumosos Blancs d’Anyades 2016 i anteriors. III Lustros. Medalla Vinari de Plata en la categoria Escumosos Blancs d’Anyades 2016 i anteriors.
Premi a la Millor Activitat Mediambiental Enoturística de l’Any.
Premi Vinari al Millor Projecte Ecològic.

La Guía de Vins de Catalunya


Enoteca Gramona Brut Nature se situa com a Millor Vi de la Guia i Millor. Escumós ex aequo.
Enoteca obté 9,86 punts sobre 10, posicionant-lo com a Millor Vi de la Guia (ex aequo). Celler Batlle amb 9,83 punts, III Lustros amb 9,8 punts, i Imperial amb 9,50 se situen igualment al cim dels vins tastats en aquesta edició.

Situa Enoteca Gramona com a Millor Cupatge Tradicional. “Elegant, extraordinari.”
Enoteca Gramona Millor Vi Escumós.
Enoteca Gramona Millor Vi Escumós de l’any.

The Italian Wine Journal


Challenge Internazionale Euposia

III Lustros, Millor Escumós de Varietats Locals 2022.
Celler Batlle obté el premi a Millor Escumós del Celler Certificat amb Agricultura Ecològica i Biodinàmica”. 
“Aquesta icona en l’enologia Ibèrica (…) va obrir un camí més tard seguit per molts altres inquilins del Penedès. Pot competir per elegància i caràcter amb el millor champagne”. Gramona III Lustros premiat com a Millor Vi Escumós d’una Varietat Autòctona. Beppe Giuliano, director de la revista.

Wine Advocate


Robert Parker

Enoteca Gramona Brut Nature 2009 obté 97/100 punts i Gramona Celler Batlle 2014 l’acompanya al podi amb 96/100. Luis Gutiérrez comenta «Alguns canvis, principalment el zero dósage al vi, semblen haver-ne millorat fins i tot la textura. Crec que aquesta és, fins ara, la millor anyada de Celler Batlle». III Lustros màgnum 2013, III Lustros 2015, Innoble 319, Imperial màgnum 2018, Imperial 2018, La Cuvee 2019 i La Cuvee Aliances 2021 obtenen puntuacions per sobre dels 91 punts.
Enoteca Gramona Brut Nature 2006 obté 96+/100 punts i rep aquest comentari: «L’excel·lent Enoteca 2006 ens presenta una anyada fabulosa». Altres cinc escumosos Gramona (La Cuvee 2017, Innoble, Imperial 2015, III Lustros 2014 i Celler Batlle 2011 reben puntuacions per sobre de 91.
Enoteca Gramona obté 96 punts, situant-la com el millor vi escumós (ex aequo)
«Permetin’s considerar el que és, sens dubte, el portafoli d’escumosos més impresionant que els diners puguin comprar». Neal Martin.

Tim Atkin


British Master of Wine

Escriu sobre Enoteca Gramona «No em puc imaginar un vi escumós de terres espanyoles millor que aquest. Impressionant».

Gastroactitud

Gastroactitud


«Gramona, referent internacional dels millors escumosos. »

«La seva empremta en el celler, que ha dirigit de la mà del seu cosí Jaume, president i Director Tècnic sens dubte no té parangó, perquè la labor de Xavier ha portat a Gramona a la primera línia dels escumosos nacionals i també més enllà. Avui el celler fundat a Sant Sadurní d’Anoia en 1881 és un referent internacional.»

– Federico Oldenburg

Guía Peñín de las Burbujas


Enoteca Gramona assoleix el Podi amb 99 punts.

premis07

Wine & Spirits


Celler Batlle és considerat com el Millor Vi Escumós d’Espanya i un dels millors a nivell internacional.
Top 100 Cellers de l’any. Per tercer any Gramona és considerada i convidada a la festa dels 100 millors cellers del món. Entre els elaboradors d’escumosos convidats s’hi troben: Krug, Louis Roederer i Bollinger.

gramona_jancis

Jancis Robinson


Publicació especialitzada de la crítica i Màster of Wine Jancis Robinson.

En el seu últim article sobre vins escumosos Robinson, a través del seu especialista en vins espanyols Ferran Centelles, ressalta una vegada més la qualitat dels vins escumosos de llarga criança de Gramona. III Lustros ha obtingut la millor puntuació del país, i es troba entre els escumosos millor valorats a nivell mundial. Descriu aquest vi com a «excel·lent», i repta a que «els elaboradors de Champagne amb ment oberta l’han de provar».
Celler Batlle és el millor vi escumosos espanyol (ex aequo).
Celler Batlle, el vi escumós millor valorat després d’un tast a cegues.
En la seva última anàlisi del sector situa, després del tast a cegues, III Lustros com el vi escumós del Penedès amb millor puntuació.

World Encyclopedia of Sparkling Wine (Christie’s Edition)


L’enciclopèdia més completa dels vins escumosos del món, editada per Tom Stevenson i Essi Avellan MW.

Gramona és valorada com el millor celler del país, i amb 90 punts iguala la posició de mítiques cases de la Champagne. «Gramona ha tingut la reputació de ser el creador dels millors vins escumosos del Penedès. (…) Celler Batlle, és de lluny el millor vi escumós del país (…). Subtil, profund i estructurat».
«Gramona és, de lluny, el millor vi escumós espanyol que existeix i es troba entre els millors vins escumosos del món». Tom Stevenson.

 

disseny_RECONOCIMIENTOS

Top most admired wine brands


Gramona ha obtingut la 26a posició de la revista Drinks International a la seva classificació Top 50 Most Admired Wine Brands 2016 És el primer cop que un vi escumós mètode tradicional, i en general, entra a formar part d’aquesta llista.

disseny_RECONOCIMIENTOS

The world of Fine Wine


Una publicació dirigida a un exigent públic internacional d’apassionats del vi.

Enoteca Gramona: Millor Escumós del País en tast a cegues: 96 punts. #52, «Catalan Nobility. Catalan Tragedy» (…)«Aquest article és per als amants i bevedors habituals de champagne, perquè renunciïn a la seva ceguesa i descobreixin el que s’han estat perdent: una bombolla mediterrània de noblesa equivalent.»

premis11

Wine Enthusiast


«Gramona és el Millor Escumós i pertany per dret propi al grup dels millors vins escumosos del món». Tom Stevenson.
Un dels 10 millors vins espanyols segons la revista americana.

premis05

The Wall Street Journal


«Potser han calgut 130 anys, però després d’aquesta evidència (el tast de Gramona III Lustros) sembla que finalment el cava ha guanyat un lloc a la taula dels vins escumosos més top». Will Lyons, crític de vins.

premis06

The New York Times


«Gramona, un abans i un després del cava». Eric Asimov.

premis08

Bettane & Desseauve


Gurú francès de la crítica de vins.

“Gramona amb un dels 365 vins més grans del món”.

gramona_berry_bros

Berry Bros & Rudd


Un dels més prestigiosos i antics marxants de vi al Regne Unit (1698).

«Sorprenent. Hem trobat un escumós que competeix amb els grans Champagnes».

disseny_RECONOCIMIENTOS

Wine Life


Gramona Imperial demostra un cop més la seva excepcional relació qualitat-preu després de ser escollit com el Millor Escumós que es pot adquirir a Holanda.

El grup d’experts de la revista Wine Life, una de les més influents del sector del vi del país, encapçalat per l’Ambaixador de Champagne als Països Baixos, Niek Beut, després de tastar a cegues 200 referències de tot el món posicionant l’Imperial en el top dels vins tastats, per sobre fins i tot de champagnes de renom.

Anuario de vinos El País


Vuit anys al quadre d’honor amb les màximes puntuacions i de forma consistent per al Celler Batlle, Enoteca Gramona i III Lustros.

Gramona Enoteca 2004 al Podi dels millors vins d’Espanya i l’escumós més ben valorat. “Treball artesà, la impecable gestió de les llargues criances i, per sobre de tot, la capacitat d’escoltar i d’interpretar l’entorn”.
“El valor d’anar a contracorrent quan ningú creia en les llargues criances, la certesa del camí escollit i la realitat d’un objectiu de qualitat complert posiciona aquest celler a la primera fila de l’excel·lència dels Escumosos del Món”.
“Escumosos dotats amb una personalitat molt acusada, un nivell en el qual no hi ha massa competència”.

gramona_mundo

El mundo


“Un cava a l’Olimp, Gramona causa sensació al ser tastat juntament a xampanys de prestigi.”  Federico Oldenburg, expert conegut periodista del vi espanyol de El Mundo

gramona_perswijn

Perswijn


La revista de vins més reconeguda d’Holanda situa a Gramona Celler Batlle com a millor vi escumós en tast a cegues en el Concurs de Vins Espanyols.

gramona_mundovino

El mundo vino


Gramona III Lustros al Podi.
Gramona ha marcat el camí  d’un estil propi amb veritable grandesa als diferents terrers catalans,  principalment al del Penedès.
Aquest prestigiós grup de tast considera Enoteca Gramona 2002 com el millor escumós del país. Es tracta de la primera vegada que aquesta anyada és tastada per un comitè. Els resultats confirmen la continuïtat en la qualitat de les anyades de l’Enoteca.
“Sobresurt la classe mundial de la sèrie Enoteca de Gramona –amb un 1997 degollat fa tres mesos imponent de frescor i delicadesa-”, sent així el vi millor puntuat.
Enoteca Brut Nature, entre els tres millor vins del país. Es tracta d’un reconeixement als vins per la seva aportació extraordinària. El grup declara: “Considerada la culminació d’anys d’investigació i millora de la família Gramona al camp dels caves de llarga criança. Un cava que ratifica els paràmetres definitius i clars de la més alta qualitat en els escumosos”.
Gramona Celler Batlle 2002 va aconseguir el podi, mostrant uns nivells d’harmonia i elegància superiors. Els tastadors l’han considerat una anyada excepcional.
Gramona III Lustros i Gramona Celler Batlle, Millors Escumosos de l’any.
Gramona Celler Batlle 2000 escollit entre els 3 millors vins del país.

premis16

Nariz de Oro


El concurs nacional de sommeliers, en tast a cegues amb més de 200 participants que han reconegut la qualitat dels vins de Gramona.
Considerat el millor escumós durant 4 anys.

gramona_expansion

Expansión – Fuera de serie


“Un cava a l’Olimp. Gramona causa sensació al ser tastat juntament amb xampanys de prestigi”. Federico Oldenburg, expert periodista del vi a Espanya.
“Els 25 vins espanyols que s’han de tastar abans de morir.” Juan Manuel Bellver. Periodista i Enòfil

ABC Guía Vino


 Gramona lidera la categoría d’escumosos del país amb III Lustros al podi. “Genial nas. Integració absoluta… diferent a gairebé tot. Esplèndid cava!”

gramona_periodico

el Peródico – Gourmet’s


Els Impitoyables , prestigiós grup de tast de Catalunya, valora a cegues els millors escumosos del país. Celler Batlle obté la major puntuació entre els escumosos de més de 30€. Imperial encapçala la classificació de millor escumós de menys de 20€.

Verema.com


El web de vins  de parla hispana més visitada del món, compta amb la votació de centenars d’internautes.

Vi escumós de l’any Gramona III Lustros 2007.
Vi escumós de l’any Gramona Imperial 2008.
Gramona, celler amb millor trajectòria en els darrers anys.

Vi escumós de l’any Gramona Celler Batlle

Vi escumós de l’any Gramona III Lustros.