Projecte MCR

Gramona participa en la creació d’una planta pilot mòbil per a l’obtenció de most concentrat i rectificat (MCR) per a la segona fermentació dels escumosos, juntament amb el clúster vinícola català Innovi, el centre tecnològic Eurecat, el taller tècnic TecnoEquip i els cellers Vilarnau i Juvé i Camps.

En la majoria dels casos el most excedent penedesenc s’envia a processar a més de 500 quilòmetres dels cellers i el MCR ha de fer el viatge de tornada. Amb aquesta col·laboració es vol demostrar la viabilitat tècnica i l’estalvi en la petjada de carboni i econòmic que la producció al territori del most de raïm concentrat i rectificat significaria.

Gramona posarà a prova el prototip de planta mòbil usant most de raïm propi per obtenir MCR, un líquid dens, d’elevat contingut en sucres, incolor i estable que pot substituir tant el most rectificat lluny del Penedès, com els sucres d’importació que també es fan servir.

Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022