MARC de GRAMONA

Gramona Marc de cava

MARC DE GRAMONA
STAR

Josep Lluís Gramona Batlle té el mèrit de ser el primer elaborador de Marc de Cava del país, en la dècada dels setanta, utilitzant per a això la destil·lació de brises i les mares del cava procedents de les nostres llargues criances.

Vol. 42% Varietats:
Xarel.lo
Parellada
Descarrega la fitxa Els nostres estoigs

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

Gramona Marc de cava

ELABORACIÓ

Per a entendre el procés d’elaboració hem de distingir les matèries primeres de les que partim en cada cas.

Mares del Cava

Són els llevats expulsats juntament amb una mica de vi que es perd després del degollament manual dels nostres caves. Es recuperen i a partir d’aquí, es realitza una única destil·lació, separant curosament els caps i les cues, recuperant només el cor del destil·lat que és la part més noble, la de major qualitat. Aquest destil·lat s’envelleix en bótes de diferents fustes i orígens durant diversos anys.

Destil·lat de brises de raïm

S’obté mitjançant la destil·lació discontínua per arrossegament de vapor de les brises de les varietats més aromàtiques de les nostres vinificacions, com el Xarel.lo i la Parellada. Utilitzem només el cor del destil·lat.

CRIANÇA

Procés importantíssim per a la qualitat final, on tenim l’obligació de donar continuïtat any rere any a l’elegància, equilibri i finor dels nostres destil·lats.

Envellim en roure francès i castanyer per separat les holandes i les brises provinents de les pells dels nostres raïms . Una altra part de les pells s’envelleix en inoxidable fins a 2 anys.

Tot això deixa com a resultat una àmplia paleta aromàtica i gustativa perquè el licorista aconsegueixi el nostre blend any rere any.

SENSACIONS 

star

NAS

Gran complexitat i definició. El seu ric conjunt aromàtic denota matisos de farigola, d’herba mullada i de tocs de fruita, com la uvilla (Physalis peruviana) i la carambola. Records perfumats que evoquen a la caixa de puro –cedre i fulla de tabac-, fruits secs, boscatge.

BOCA

Sedós i intens, rotund i ampli amb records de fruita i llevat. De final sec i llarg en el qual l’alcohol es troba elegantment integrat.

HARMONIES

Ideal per acompanyar amb carquinyolis, catànies, xocolata negra puro, fruita seca, garrapinyats, orellanes i figues seques.

Gramona Marc de Cava