GRAMONA OVUM

Xarel·lo 2015 · Ecològic

ORIGENS

GRAMONA OVUM

Xarel·lo 2015 · Ecològic

STAR

gramona_origens
Vins elaborats amb varietats autòctones del Penedès.

Vol. 12% Varietats: 100% xarel.lo
procedent de raïms ecològics
Descarrega la fitxa   icon_ficha Descobreix els nostres estoigs   icon_ficha

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem el nostre propi compost animal i vegetal i els preparats de la nostra pròpia granja.

ELABORACIÓ

Verema manual i posterior taula de selecció. Refredament del raïm. Premsat del carràs sencer. Utilitzem exclusivament el most flor.

Fermentació a temperatura controlada. Aquest vi es fermenta i es cria amb les mares, una part en dipòsits ovoides i l’altra en àmfores de ciment.

SENSACIONS 

star

VISTA

Daurat amb ribets verdosos.

NAS

Intensitat i bona definició. Destaca la pera madura, fruites d’os: albercoc i nespra. Amb notes cítriques: confitura de llimona, citronella i pell de llima.

BOCA

Entrada amable, vi amb cos, ampli i untuós. A la via retronasal torna el record d’aranja, amb les característiques notes amargues que se sumen a una notable acidés, donant un final de boca intens.

HARMONIES

Peixos blancs i blaus. Mariscs, proposem que el tastin amb ostres. Aperitius, salaons, pastes elaborades. Arrossos, paelles i rissottos.