GRAMONA FONT JUI

Xarel·lo · 2017 · Demeter

ORIGENS
 

GRAMONA FONT JUI

Xarel·lo · 2017 · Demeter

STAR

gramona_origens
Vins elaborats amb varietats autòctones del Penedès.

Vol. 12% Varietats: 100% xarel.lo procedent
d’agricultura biodinàmica i vinificació certificada amb el segell DEMETER
Descarrega la fitxa Els nostres estoigs
demeter
* El segell Demeter garanteix que un vi s’ha elaborat seguint el mètode biodinàmic. A Gramona, fa al.lusió tant al cultiu del raïm com a l’elaboració del vi.

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

ELABORACIÓ

Verema manual i posterior taula de selecció. Premsat del raïm sencer. Utilitzem exclusivament el most flor. Fermentació a temperatura controlada a 14ºC. Aquest vi es fermenta i es cria en bótes de 300 litres de roure francès (gra fi i torrat mig). S’utilitzen un 33% de botes noves i la resta són de segon i tercer any per tal de respectar al màxim el caràcter del raïm. Criança amb les seves mares durant 3 mesos.

SENSACIONS 

star

VISTA

Groc pàl·lid amb lleus matisos daurats.

NAS

De personalitat decidida. Expressiva aroma de fruita, com el codony i el préssec, amb notes de pell de cítric madur. Denota aromes a herbes mediterrànies, com el fonoll, el romaní, el llorer i fins i tot la flor de camamilla. Amb el temps, a la copa, el vi segueix obrint-se i descobrim l’elegant estela de la seva criança;  records d’ametlla crua, i algunes notes com el clau, la nou moscada i el pebre blanc . Tanca una lleugera nota salina que evoca mineralitat.

BOCA

Entrada amable, vi amb cos, ampli i untuós. A la via retronasal tornen les notes de fruita barrejades amb les notes torrades i les salines. Agradable final de bon recorregut i sensacions refrescants.

HARMONIES

Un vi amb una infinitat de possibilitats gastronòmiques. Peixos blancs i blaus. Mariscs, proposem que el provin amb ostres. Carns blanques en general. Formatges de fortalesa mitja-suau. Per poder gaudir de totes les sensacions del vi, recomanem beure’l entre 8 ºC i 10ºC.