GRAMONA PINOTEAMO

Homenatge a les Pinot · 2017 · Ecològic

INFANTERRIBLE

GRAMONA PINOTEAMO

Homenatge a les Pinot 2017 · Ecològic

STAR

gramona_pinoteamo_infanterrible
Vins elaborats per la nostra família després d’anys d’històries viscudes en relació a cada vi, a cada varietat. Vins que normalment es creen malgrat les tendències, a contracorrent, i que, a vegades, aconsegueixen crear-les.

Vol. 12% Varietats: 100% Homenatge a les Pinot
Vi certificat amb el segell CCPAE
Descarrega la fitxa Els nostres estoigs

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

ELABORACIÓ

Recol·lectem manualment, fem servir taula de selecció, entrada per gravetat. Refredament del raïm, premsa del carràs sencer, fraccionat meticulós del most. El 50% del vi fermenta en dipòsits d’acer inoxidable i l’altre 50% fermenta en bótes de diversos usos; no busquem l’aportació de la fusta, però sí una lleugera mineralització. Passa 3 mesos en contacte amb els seus llevats.

Aquest vi roman un mínim de 6 mesos en ampolla abans de sortir al mercat.

SENSACIONS 

star

VISTA

Pell de ceba amb rivet de coure.

NAS

Perfumat, fragant. Presència important de fruita vermella (maduixetes silvestres, gerd). Préssec de vinya, meló, pera d’aigua. Notes herbàcies (fenc, anet). Tocs florals que recorden el til·ler. Un retrogust fumat aporta complexitat.

BOCA

Entrada àmplia i contundent. Important pes de fruita i volum al seu pas, de textura untuosa, vinós. Tanca el conjunt una acidesa sostinguda i refrescant que es fon amb una nota amargosa. Llarga persistència.

HARMONIES

Plats de pasta, arrossos (paelles i risottos), carns blanques, menjar asiàtic, menjar especiat (indi o crioll). Formatges d’intensitat mitjana.