Project Description

GRAMONA LA MACA

Macabeu · 2019 · Demeter

ORIGENS

GRAMONA LA MACA

Macabeu · 2019 · Demeter

STAR

gramona_origens
Vins elaborats amb varietats autòctones del Penedès.

Vol. 12% Varietat: 100 % Macabeo
Agricultura biodinàmica i vinificació
certificada amb el segell DEMETER
Descarrega la fitxa Els nostres estoigs
demeter
* El segell Demeter garanteix que un vi s’ha elaborat seguint el mètode biodinàmic. A Gramona, fa al.lusió tant al cultiu del raïm com a l’elaboració del vi.

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

ELABORACIÓ

Recol·lectem manualment, fem servir taula de selecció i entrada del raïm per gravetat. Refredament del raïm, premsat del raïm sencer i fraccionat meticulós del most. Maceració d’entre 0ºC i 5ºC amb les lies (fins a un 20%) obtingudes de les decantacions procedents de macabeus emprats per a l’elaboració dels nostres escumosos. Durant la fermentació, s’incorporen aquests apreciats precursors que havien estat preservats en fred. La maceració dura de 2 a 3 setmanes. Fermenta en barriques de diversos usos (més de 10 anys), no busquem aportació de la fusta però sí una lleugera mineralització. El vi passa 6 mesos a l’ampolla.

SENSACIONS 

star

VISTA

Groc pàl·lid de rivet brillant.

NAS

Les notes florals embolcallen el seu caràcter de fruita –poma verda, pera, nectarina, pell de llimona-. Records herbacis, anisats i especiats. Notes de llevats procedents del treball amb les lies i un finíssim to torrat.

BOCA

Entrada subtil i fresca, cos de textura sedosa. Acompanya una nota lleugerament astringent. Final molt refrescant.

HARMONIES

Peixos, mariscos, formatges d’intensitat mitjana, conserves. Resulta molt adequat per acompanyar tapes gràcies a la frescor i la versatilitat.