Project Description

GRAMONA LA CUVEE

Brut ·  2019 Demeter

GRAMONA LA CUVEE

Brut ·  2019 Demeter

STAR

Vol. 12% Varietats: 60% Xarel·lo, 30% Macabeu,
10% Parellada
Descarrega la fitxa    Els nostres estoigs

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

Finques dels nostres 12 viticultors
d’Aliances per la Terra

ELABORACIÓ

Ens responsabilitzem de cada pas en l’elaboració dels nostres vins, des del camp fins a l’ampolla. Collim el raïm manualment, utilitzem taula de selecció, entrem el raïm per gravetat i el premsem sencer.

Aquest escumós té una criança de 40 mesos.

Dosatge moderat de 5 grams per litre.

SENSACIONS 

star

VISTA

Groc pàl·lid, rivets acerats (or blanc).

NAS

Intensitat mitjana. Elegants notes florals protegides per la fruita d’os – préssec, albercoc -, poma golden, pell de llimona, pinya. Notes a fleca, fruita seca com l’ametlla i algunes balsàmiques com el fonoll i el llaurer.

BOCA

Entrada amable, cos mitjà envoltant, carbònic de textura cruixent i tonificant. En via retronasal tornen els records cítrics, la poma, l’ametlla. Final llarg molt refrescant.

HARMONIES

Escumós d’aperitiu que es pot estendre a la resta de menjars. Gastronòmic i versàtil.