Project Description

GRAMONA IMPERIAL

Brut · 2018 Demeter

Gramona Imperial

GRAMONA IMPERIAL

Brut ·  2018 Demeter

STAR

Vol. 12% 48%  xarel·lo
30% macabeu
15% parellada
7% chardonnay
Descarrega la fitxa Els nostres estoigs

UNA SELECCIÓ DE PARATGES CUROSAMENT ESCOLLITS
I CERTIFICATS EN BIODINÀMICA

2017 és la primera collita amb certificació Demeter de totes les parcel·les que produeixen les quatre varietats de raïm per al cupatge d’aquest escumós històric. Els 13 vinyaters de l’associació Aliances per la terra treballen de manera col·lectiva des de la voluntat de vivificar els sòls per aconseguir un raïm més expressiu, més concentrat i més complex. L’associació, impulsada el 2015 per Gramona, comparteix el compromís de perseverar en les pràctiques biodinàmiques per integrar-se en un paisatge on l’energia flueix, les forces vitals hi estan equilibrades i la qualitat del raïm manté l’excel·lència any rere any. L’art del cupatge, consisteix a fer que els atributs de cada varietat es combinin entre ells i creïn la millor versió possible del conjunt. La identitat de cadascun dels paratges curosament seleccionats i l’equilibri del seu assemblatge són el que fa únic i singular Gramona Imperial. L’especificitat de cada vinya suma elegància i seducció a la simfonia resultant.

Gramona Imperial

ELABORACIÓ

Ens responsabilitzem de cada pas de l’elaboració dels nostres vins, des del camp fins a l’ampolla. Collim el raïm manualment amb caixes de 25 Kg, utilitzem taula de selecció, entrem el raïm per gravetat i el premsem sencer.

Utilitzem els caps i els cors (52,5%) del fraccionat amb les nostres premses especialitzades en el premsat de raïm sencer, amb finques provinents dels nostres 12 viticultors d’Aliances per la Terra.

El toc de licor d’expedició que prové de la nostra solera centenària aporta la signatura inconfusible de la casa, símbol d’elegància que ha fet que aquest escumós es convertís en un clàssic. 

Aquest escumós té un període de criança de més de 50 mesos.

Finques dels nostres 12 viticultors
d’Aliances per la Terra

SOSTENIBILITAT

CEL·LOFANA 100% BIODEGRADABLE

Elaborat pel sistema artesanal de principis del segle XX i avalat com a material compostable per l’agència Catalana de Residus. Tanmateix, el nostre compromís amb la sostenibilitat també es veu reflectit en la resta d’embalatges i envasos dels nostres vins, que poc a poc anem substituint per materials biodegradables.

> Veure el vídeo

SENSACIONS 

star

VISTA

Groc pàl·lid amb reflexos de groc palla.

NAS

En les aromes hi destaquen fruites blanques madures, com poma i préssec de vinya. Hi trobem notes cítriques de la pell de llimona i el punt anisat del fonoll. Fa pensar en blat, mantega i brioix. Al cap d’una estona a la copa, apareixen aromes madures de pastís de poma, massapà i crema cremada.

BOCA

Hi trobem la bombolla finíssima i cremosa pròpia d’aquest escumós. Es mostra ample i alhora viu i refrescant. Hi tornem a trobar les aromes de poma al forn i brioixeria. 

HARMONIES

És elegant, versàtil, cremós i seductor. Un gran vi gastronòmic per acompanyar pernil ibèric, carns blanques i verdures rostides: el torrat abraça les aromes del Gramona Imperial de manera elegant.  

Gramona Imperial