Project Description

GRAMONA III LUSTROS

Brut Nature · 2015

Finca Font de Jui

GRAMONA III LUSTROS

Brut Nature · 2015

Finca Font de Jui

STAR

Vol. 12% Varietats: 70% Xarel·lo, 30% Macabeu
Descarrega la fitxa Els nostres estoigs

Utilitzem tap de suro durant tota la criança per a tots els nostres vins escumosos de més de 5 anys.

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

ELABORACIÓ

Ens responsabilitzem de cada pas de l’elaboració dels nostres vins, des del camp fins l’ampolla. Collim el raïm manualment, utilitzem taula de selecció, entrem el raïm per gravetat i el premsem sencer.

Criança en rima de més de 84 mesos.

Procés 100% artesanal. Durant el temps de repòs en el silenci de la cava, fem servir tap de suro, que possibilita les més llargues criances. Ús de pupitres. El remogut i el degollament s’efectuen manualment. Brut Nature, caràcter de la terra i del seu entorn. < 3 grams de sucre per litre.

FINCA FONT DE JUI

La Finca Font de Jui consta de 22,5 hectàrees. De les quals 15 són de Xarel·lo i 7,5 de Macabeu. S’estenen entre el Riu Anoia (La Plana, a 100mts sobre el nivell del mar) fins el turó de Mas Escorpí (a 350mts sobre el nivell del mar), que domina el poble de Sant Sadurní, i els seus pendents d’orientació sud. Amb un sòl de composició argilo-calcari, amb plaques de sorra al costat del riu i amb profusió de roca a la zona més alta i seca. Gramona treballa la Finca, com totes les seves terres, amb filosofia ecològica i biodinàmica. És una Finca de concepte bordelès, el concepte “Chateau”, que agrupa parcel·les de més d’una varietat, considerades indispensables per a la identitat del vi, als voltants del Celler Batlle, que se situa enmig d’aquest territori delimitat.

SOSTENIBILITAT

CEL·LOFANA 100% BIODEGRADABLE

Elaborat pel sistema artesanal de principis del segle XX i avalat com a material compostable per l’agència Catalana de Residus. Tanmateix, el nostre compromís amb la sostenibilitat també es veu reflectit en la resta d’embalatges i envasos dels nostres vins, que poc a poc anem substituint per materials biodegradables.

> Veure el vídeo

SENSACIONS 

star

VISTA

Color de palla amb reflexos daurats.

NAS

Bona intensitat i gran expressivitat. Fruita d’os madura-préssec, albercoc-pomes. Herbes mediterrànies-romaní i farigola. Notes pronunciades de la criança, fruits secs – avellanes, nous – crosta de pa torrat, cafè i notes especiades.

BOCA

Entrada poderosa, amb una gran estructura al seu pas pel paladar. Bombolles fines que es fonen en el vi deixant una textura de vellut. Gran frescor i verticalitat, amb un final de boca de sensacions minerals.

HARMONIES

Es tracta d’un vi plenament gastronòmic. Gràcies a l’equilibri entre estructura, cremositat i frescor, harmonitza amb una infinitat de matèries primeres i elaboracions. Pernil ibèric, foie o carns fredes. Mariscs, peixos, carns blanques, arrossos, fins i tot també alguns plats de cullera. Paelles, marmitakos i risottos.