GRAMONA GRA A GRA

Blanc · 2011

GRAMONA GRA A GRA

Blanc · 2011

 

STAR
Vol. 12% Varietats: Sauvignon blanc
Chardonnay
Muscat de Frontignan
Descarrega la fitxa Els nostres estoigs

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

ELABORACIÓ

Sobre maduració dels raïms a la pròpia vinya de les nostres parcel·les de Les Solanes i Mas Escorpí. Les vinyes es protegeixen amb vels per evitar que les aus es mengin aquests fruits tan preuats i dolços. Finalment veremem “tard” i manualment.El fruit recollit passa per la taula de selecció on l’equip de Gramona i voluntaris col·laboradors i amics tornen a implantar un exhaustiu criteri selectiu. Triant, de cada raïm, els grans que arriben a la perfecta deshidratació.

Fermentació en bóta de 300 litres de roure francès, de segon any. Aquí roman durant 50 dies amb parada natural de la fermentació pels seus propis sucres residuals. Aquest vi pertany a la categoria vi naturalment dolç. Després de la seva lenta fermentació es porta a ampolles de gran format denominades Matusalems, de 6 litres de capacitat. Aquí passarà el temps necessari fins a aconseguir una evolució que només dóna el recipient de vidre, inert però amb l’intercanvi d’oxigen controlat a través del seu tap de suro. Aquests Matusalems reposen en una cova refugi just a sota de la vinya que dóna origen a aquest vi.

SENSACIONS 

star

VISTA

Tonalitat or intens molt brillant.

NAS

Profund i intens. Exuberant fruita d’os, albercocs, préssec, orellanes i codony. Notes florals, camamilla, farigola, llorer, romaní. Una nota de mel.

BOCA

Entra a la boca de forma llaminera i àmplia. Cos mitjà amb gran càrrega de fruita, envoltant i glicèric. Post gust llarg.

HARMONIES

Postres de fruita d’os i fruita tropical a base de merengues i caramels. Provin-ho amb foies i formatges, especialment pastes toves de fortalesa mitjana.