Project Description

GRAMONA CELLER BATLLE

Brut ·  2013

Finca Font de Jui

GRAMONA CELLER BATLLE

Brut ·  2013

Finca Font de Jui

STAR

Vol. 12% Varietats: 65% Xarel·lo, 35% Macabeu
Descarrega la fitxa Els nostres estoigs

Utilitzem tap de suro durant tota la criança per a tots els nostres vins escumosos de més de 5 anys.

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat. No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos.
A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els seus nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem els nostres propis preparats i el nostre propi compost animal i vegetal a partir del nostre hort de plantes medicinals i de la nostra granja de vaques, ovelles i cavalls.

ELABORACIÓ

Ens responsabilitzem de cada pas de l’elaboració dels nostres vins, des del camp fins l’ampolla. Collim el raïm manualment, utilitzem taula de selecció, entrem el raïm per gravetat i el premsem sencer.

Criança en rima de més de 110 mesos.

Procés 100% artesanal. Durant el temps de repòs en el silenci de la cava, fem servir tap de suro, que possibilita les més llargues criances. Ús de pupitres. El remogut i el degollament s’efectuen manualment.

El licor d’expedició prové de la solera familiar amb més de 100 anys d’edat, art que respon a una tradició que es manté generació rere generació.

FINCA FONT DE JUI

La Finca Font de Jui consta de 22,5 hectàrees. De les quals 15 són de Xarel·lo i 7,5 de Macabeu. S’estenen entre el Riu Anoia (La Plana, a 100mts sobre el nivell del mar) fins el turó de Mas Escorpí (a 350mts sobre el nivell del mar), que domina el poble de Sant Sadurní, i les seves pendents d’orientació sud. Amb un sòl de composició argilós-calcari, amb plaques de sorra al costat del riu i amb profusió de roca a la zona més alta i seca. Gramona treballa la Finca, com totes les seves terres, amb filosofia ecològica i biodinàmica.
És una Finca de concepte bordelès, el concepte “Chateau”, que agrupa parcel·les de més d’una varietat, considerades indispensables per a la identitat del vi, als voltants del Celler Batlle, que se situa enmig d’aquest territori delimitat.

SOSTENIBILITAT

CEL·LOFANA 100% BIODEGRADABLE

Elaborat pel sistema artesanal de principis del segle XX i avalat com a material compostable per l’agencia Catalana de Residus. Tanmateix, el nostre compromís amb la sostebilitat també es veus reflectit en la resta d’embalatges i envasos dels nostres vins, que poc a poc anem substituint per materials biodegradables.

> Veure el vídeo

SENSACIONS 

star

VISTA

Groc color palla amb reflexos daurats de tonalitats brillants.

NAS

Intens i complex. Fruita blanca madura: préssecs, poma golden, codonyat. Cítrics com la pell de la llimona. Espurnes d’herbes aromàtiques i flors blanques, com el llaurer i la flor de cirerer. Les notes de criança són infinites: pasta de full, brioche, fruits secs (com avellanes torrades i ametlles), crema anglesa, cafè, praliné, vainilla…

BOCA

L’entrada és poderosa i amb enormes matisos. Equilibri entre maduresa i frescor. Bombolla fina, fundent, cremosa que dóna una sensació de plenitud, una carícia al paladar. Expressiva via retronasal que confirma els records de fruita i de la seva llarga criança. Subtil final de records minerals.

HARMONIES

Aquest escumós farà gaudir de totes les delícies dels grans menjars. És  respectuós amb totes les matèries primeres i elaboracions. Ideal per acompanyar tot un menú degustació. Encara que sens dubte la bona companyia i els grans moments són la seva millor harmonia.