ENOTECA GRAMONA BRUT NATURE

Gran Reserva 2002

Paratge Qualificat Font de Jui

ENOTECA GRAMONA BRUT NATURE

Gran Reserva 2002

Paratge Qualificat Font de Jui

STAR

Vol. 12,5% Varietats: 75% Xarel·lo, 25% Macabeu
Descarrega la fitxa   icon_ficha Descobreix els nostres estoigs   icon_ficha

VITICULTURA ECOLÒGICA I BIODINÀMICA

Basades en la minuciosa observació i tractament dels factors que influeixen a la nostra terra i al seu hàbitat.

No apliquem herbicides ni pesticides químics, emprem recursos naturals amb el principal objectiu de preservar l’equilibri de l’entorn i mantenim cobertes vegetals espontànies per aconseguir sòls esponjosos A través de la biodinàmica, un pas més enllà de l’ecologia, vivifiquem les nostres vinyes i busquem elevar els nivells de biodiversitat: apliquem infusions i decoccions de plantes per evitar plagues, i elaborem el nostre propi compost animal i vegetal i els preparats de la nostra pròpia granja.

ELABORACIÓ

Ens responsabilitzem de cada pas de l’elaboració dels nostres vins, des del camp fins l’ampolla. Collim el raïm manualment, utilitzem taula de selecció, entrem el raïm per gravetat i el premsem sencer.

Criança en rima de més de 168 mesos. Procés 100% artesanal. Durant el temps de repòs en el silenci de la cava, fem servir tap de suro, que possibilita les més llargues criances. Ús de pupitres. El remogut i el degollament s’efectuen manualment. Brut Nature, carácter de la terra i del seu entorn. < 3 grams per litre.

 

LOGO_CORK-AGED-WITH-cercle-300x300 Utilitzem tap de suro durant la criança per a tots els nostres caves de més de 5 anys i també per a la gamma d’Argents. Els processos de rima, remogut, pupitre, degollament, etiquetat i encel·lofanat són manuals.

PARATGE FONT DE JUI

El Paratge Font de Jui consta d’unes 22,5 has. De les quals, 15 de Xarel·lo i 7,5 de Macabeu s’estenen  entre el Riu Anoia (La Plana, a 100mts sobre el nivell del mar) fins el turó de Mas Escorpí (a 350 mts sobre el nivell del mar), que domina el poble de Sant Sadurní, i les seves pendents d’orientació sud. Amb un sòl de composició argilós-calcari, amb plaques de sorra al costat del riu i amb profusió de roca a la zona més alta i seca. Gramona treballa el Paratge, como totes les seves terres, amb filosofia ecològica i biodinàmica.

És un Paratge de concepte bordelès, el concepte “Chateau”, que agrupa parcel·les de més d’una varietat, considerades indispensables per a la identitat del vi, als voltants del celler Celler Batlle, que se situa enmig d’aquest territori delimitat.

SENSACIONS 

star

VISTA

Daurat de ribets amb color or intens.

NAS

Inicialment es mostra subtil, després d’aquests 12 anys necessita una mica de temps per despertar. Fruita d’os cristal·litzada: albercoc, prunes grogues, préssec. Tons de fulla de te. Notes balsàmiques: romaní, llorer. Eucaliptus, anisats. Les sensacions de criança van des dels fruits secs fins als especiats: nous, toffee, cacao, cafè, safrà, curri. Un deix iodat en el fons.

BOCA

L’entrada és fresca, sorprèn la elegància del carbònic, cremós que no perd vivesa. Una nota metàl·lica potencia el final fresc d’una acidesa sostinguda i amable.

HARMONIES

Aquest cava farà gaudir les delícies dels grans àpats. Ideal per acompanyar tot un menú degustació. Encara que sens dubte la bona companyia i els grans moments són la seva millor harmonia.